Si fara sa te ostenesti prea mult ajungi la masuri mari

Cat de mult inseteaza cineva pentru mantuirea fratelui sau, atat de mult este coplesit sufletul sau de iubirea lui Dumnezeu. Si fara sa te ostenesti prea mult ajungi la masuri mari. Iubirea te face partas la toate. Vei intelege ca iubirea te face partas tuturor bunatatilor si ca foarte repede duce la nepatimire pe cel care se ingrijeste sa o lucreze.

Cu adevarat, bine a spus ucenicul cel iubit al Domnului : "Dumnezeu este iubire; cel care ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el." Vezi, iubitui meu fiu, ca Domnul este mereu cu tine cand pazesti poruncile Lui si Ingerul cel binemirositor numara pasii tai si toate faptele tale. Citeste cu evlavie Vechiul Testament si vei culege de acolo dumnezeiescul nectar de credinta si iubire; Dumnezeu a vorbit acelora fata catre fata si Ingerii Domnului i-au indrumat.

Dumnezeu este peste tot; nu este loc unde sa nu fie Dumnezeu. Cu cat tu esti mai atent fata de Dumnezeu, cu atat mai mult va fi Acela atent cu tine. Tu striga : "Dumnezeul meu, unde esti ?" Acesta iti va raspunde : "Iata-Ma, fiul Meu, langa tine sunt mereu" si inlauntru si afara, si sus si jos, oriunde mergi si oriunde esti, toate striga "Dumnezeu". In El traim si ne miscam. Respiram Dumnezeu, mancam Dumnezeu, ne acoperim cu Dumnezeu.
[...]
Sa ai totdeauna o iconita a Maicii Domnului cu tine, sa i te inchini oriunde te opresti putin sau cand te odihnesti. Cat de mult ai iubi-o, cu mult mai mult te iubeste. Ori de cate ori vei striga dupa ajutor vei simti ajutorul si mangaierea ei. Aceasta totdeauna si neincetat mijloceste pentru toti cei care o striga cu caldura.

Gheron Iosif
“Marturii din viata monahala” Vol. 2

Cele mai vizitate postări

"În capcana timpului"

Călugărul şi demonul - film rusesc cu subtitrare