«sa-L lasi pe Dumnezeu sa lucreze voia Lui in tine»

"Un copil invatase la ora de religie ca avem datoria sa-L iubim pe Dumnezeu din tot sufletul nostru, din toata inima noastra, din tot cugetul nostru si din toata virtutea noastra. Nu putea intelege cum sa iubesti asa de mult pe Cineva pe care nu L-ai vazut, pe care nu-L simti aproape, pe care nu-L poti imbratisa pentru a-I arata dragostea. Nu cunostea o dragoste mai mare decat dragostea mamei lui. Si s-a pus pe rugaciune pentru ca Dumnezeu sa-i descopere acest lucru.

Curatenia lui de copil si dorinta lui sincera i-au adus lacrimi pe care le-a simtit ca pe o calda mangaiere, dar tot nu primise raspunsul dorit. In noaptea urmatoare, copilasul a avut un vis: Se facea ca statea in genunchi in fata icoanei Maicii Domnului si se ruga asa cum facuse si aievea. Atunci Maica Domnului a iesit din icoana si l-a luat in brate. Fata lui si-a simtit-o lipita de fata Maicii Domnului, a simtit ca este imbratisat cu o dragoste de nedescris, ca este iubit cu adevarat si ca iubeste cu adevarat. Maica Domnului i-a spus: «Fiul Meu te iubeste si mai mult - indrazneste!». Asta nu va uita niciodata."

"Cineva nu intelegea cum se poate «sa-L lasi pe Dumnezeu sa lucreze voia Lui in tine?». S-a rugat, a citit, a discutat... si celelalte ale duhovniciei, iar candva - dupa indelungata rabdare - stand la rugaciune a primit urmatorul raspuns:

Nu fa nimic fara Hristos! Fa totul in numele lui Hristos! Fa totul ca pentru Hristos! Fa totul ca si cand ar face Hristos!

Adica, nu uita ca Hristos Domnul este Totul in Toate. Cand respiri - pe El il respiri, cand mananci - te impartasesti cu El, cand gandesti roaga-te ca de la El sa-ti vina gandul. Daca vorbesti si nu ai timp sa te rogi, ridica-ti mintea pentru o milisecunda la El - la Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Caruia se cuvine slava in veci."

Petru J.

Cele mai vizitate postări

"În capcana timpului"