In schimbul harului, Dumnezeu iti trimite ispita

Ceri har de la Dumnezeu? In schimbul harului iti trimite ispita. Nu rezisti luptei, cazi? Nu-ti mai da adaos de har. Iarasi ceri? Iarasi ispita. Iarasi infrangere? Iarasi vei fi lipsit. Trebuie, deci, sa biruiesti. Opune rezistenta ispitei pana la moarte. Pana cazi ca si mort nu parasi lupta, si atunci striga de jos: " Iisuse preadulce! Nu te voi parasi. Raman nedespartit de Tine si pentru dragostea Ta imi dau sufletul pe campul de lupta".

Si deodata se va arata pe campul de lupta Iisus si iti va spune: "Sunt aici. Incinge-ti mijlocul tau si urmeaza-Mi Mie!" Tu, plin de lumina si de bucurie: "Vai mie, jalnicul! Vai mie nevrednicului si netrebnicului! Auzul Tau am auzit mai intai, acum Te vad cu ochii mei" Atunci te umpli de dragoste dumnezeiasca si arde sufletul tau ca si cel al lui Cleopa. Si in vreme de ispita nu mai parasesti imbracamintea pentru a fugi gol, ci ai sa rabzi in necazuri, gandind: asa cum a trecut o ispita si inca una, asa va trece si cea de acum.
[...]
De aceea, nu trebuie sa te indoiesti. Nu te teme de ispite. Chiar daca vei cadea de multe ori, scoala-te! Nu-ti pierde calmul tau. Nu deznadajdui. Sunt nori care vor trece.

Sf. Cuv. Gheron Iosif

Cele mai vizitate postări

Marian Moise - Acatiste mp3

Poezii extrase din volumul „prin răscrucea timpului”