Hramul Paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad



Ziua de 11 noiembrie este o zi aparte pentru Paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad. Aceasta întrucât, în această zi îl prăznuim pe unul dintre ocrotitorii acestui Sfânt Locaș, Sfântul Mare Mucenic Mina, dimpreună cu Sfântul Maxim Mărturisitorul.Şi în anul acesta, Sfântul Mare Mucenic Mina, a fost cinstit după cuviință, cu o rânduială deosebită, aşa cum de altfel se cuvine să fie cinstit ocrotitorul unui locaş sfânt de închinare şi rugăciune. Astfel, Duminică seara, în ajun, a fost săvârşită slujba Vecerniei cu Litie, împreună cu Utrenia Sfântului, la care a participat și Întâistătătorul eparhiei noastre, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, însoțit de Părintele Arhidiacon lect. univ. dr. Tiberiu Ardelean, Inspector Eparhial și cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Faptul că ierarhul locului participă de fiecare dată la hramul Paraclisului Facultăţii arată preocuparea constantă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru bunul mers al şcolii teologice și pentru formarea duhovnicească a viitorilor preoţi, care învață în această instituție de învățământ.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat în curtea aşezământului teologic de către soborul părinţilor slujitori ai Paraclisului: părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, Pr. Conf. Dr. Lucian Farcașiu și Pr. Lect. Dr. Ioan Lazăr – duhovnicul Facultății, și de un numeros sobor de preoți din care au făcut parte foști studenţi ai Facultății, acum slujitori ai Sfintelor Altare în parohiile eparhiei noastre sau în alte eparhii. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a fost condus în biserică, unde a participat la săvârșirea slujbei de priveghere, răspunsurile liturgice fiind date de către cele două străni formate din studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii.
[...]
Suntem încredinţaţi de faptul că Sfântul Mare Mucenic Mina, alături de Sfântul Maxim Mărturisitorul, aduce prin rugăciunile sale înaintea tronului lui Dumnezeu, daruri bogate şi binecuvânatre pentru Facultatea noastră, pentru studenţii, masteranzii și doctoranzii ei şi pentru toţi ostenitorii care-i cer sprijinul şi mijlocirea.

Pr. Conf. Dr. Lucian Farcaşiu


sursa: arhiepiscopiaaradului.ro

Cele mai vizitate postări

Marian Moise - Acatiste mp3

Poezii extrase din volumul „prin răscrucea timpului”